El Dia de la Dona, protagonista en els centres de Florida Grup Educatiu

By 8 març, 2023Notícies

Els centres de Florida Grup Educatiu celebren un any més el Dia de la Dona en totes les seues etapes educatives. Des d’Infantil, en Escoles Infantils NINOS, fins a Florida Universitària. Aquesta setmana se celebren en els centres educatius de la cooperativa valenciana diferents activitats en les quals es busca visibilitzar la figura de la dona a través de la història, d’exposicions, de la simbologia, dels debats i de les reflexions.

La finalitat de les activitats programades és que l’alumnat prenga consciència de la importància d’aconseguir la igualtat entre homes i dones. En aquesta línia, l’àrea d’Educació de Florida Universitària acull l’exposició per a commemorar el Dia de la Dona ‘Dones que van canviar el món’, de l’Ajuntament de Paterna. L’exposició té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques amb la finalitat d’augmentar en el futur l’elecció d’estudis i professions en aquests camps entre el públic femení juvenil. Entre altres activitats també s’ha programat la xarrada ‘Dona, discapacitat i autoconcepte: projecte double’, a càrrec d’Inma García.

El pati del Campus de Catarroja de Florida Universitària ha sigut el nexe d’unió de l’alumnat de Florida Secundària i Florida Universitària en el qual s’ha congregat tot el col·lectiu de tots dos centres per a la lectura d’un manifest amb motiu de la celebració d’aquest dia tan assenyalat per a la cooperativa valenciana. Diana Muñoz, representant de la Comissió d’igualtat de Florida, ha llegit el manifest juntament amb dos alumnes de Florida Secundària destacant que des de la cooperativa es treballa per fomentar l’ocupació, l’apoderament de la dona i l’educació per a la igualtat d’oportunitats, incorporar la perspectiva de gènere en tota l’activitat local, o trencar el sostre de cristall, entre altres iniciatives.

“Que ningú pense que el món avançarà si les dones retrocedim, som més del 50% de la societat i no podem perdre tots els drets aconseguits al llarg de la història”, destacava el manifest.

Des del centre de Xúquer Centre Educatiu s’han unit per a cooperar en una activitat comuna relacionada amb el dia 8 de març, Dia de la Dona. L’activitat s’ha centrat en el símbol de la papallona, símbol d’un projecte educatiu: ‘El batec de les papallones depén de la nostra actitud’, que naix amb l’objectiu de crear un canvi en matèria d’igualtat sense violència, i que està basat en la idea que l’aleteig d’una papallona en una part del món pot generar un efecte considerablement gran a curt o mitjà termini en l’altra part del món. Aquesta idea ve del proverbi xinés “L’aleteig de les ales d’una papallona es pot sentir a l’altra part del món”, fent referència a la relació causa-efecte.

Per això, el símbol de la papallona està lligat al canvi col·lectiu, en aquest cas a un canvi d’actitud, de mirada cap al futur d’una societat que conviu en igualtat i educa en valors. Conscients de la importància de l’educació en la transmissió de valors, com a cooperativa educativa valenciana, Florida educa en la igualtat a estudiants de tots els nivells i titulacions —a través de la corresponsabilitat—, amb la finalitat d’aconseguir empoderar a les xiquetes i que es vegen capaces d’aconseguir els seus objectius i d’eliminar la idea que la conciliació familiar i laboral correspon únicament a les dones. A través de xicotetes accions la cooperativa continua construint un projecte per a educar en igualtat, on el talent i les capacitats no entenen de sexe.