El nostre projecte educatiu naix de la coherència amb els nostres trets d’identitat i valors: som cooperativa, valenciana, laica, arrelada al medi, compromesa amb les persones, participativa i democràtica, i amb servici de vocació pública.  

El nostre posicionament pedagògic que reflectim en els principis pedagògics que formen la base del nostre projecte educatiu té l’objectiu de millorar la vida de les persones gràcies al desenvolupament d’habilitats i competències. En ell, donem veu a totes les persones de la comunitat educativa, tenint en compte les seues necessitats, les polítiques educatives i les demandes de l´entorn.  

Apostem per una educació que mire les persones de manera inclusiva i holística, vinculada a la renovació pedagògica, transformadora per millorar el seu entorn i amb una mirada innovadora que motive l’evolució i el dinamisme i, que estiga oberta al món. 

Acompanyem les persones des d’unes determinades maneres:

De pensar: el processos de metacognició, pensament flexible, crític, creatiu, la planificació i l’organització de l’aprenentatge.

De fer i de treballar: capacitat de superar reptes i innovar, iniciativa, autonomia, valentia, col·laboració i cooperació.

De viure i relacionar-se: vinculació a l’entorn, sentit de pertinença, comunicació afectiva, compassió i cura de l’altre, consciència ciutadana.

D’estar i de sentir: la confiança, l’autoestima, la resiliència, l´esforç, la capacitat d’emprendre, de transformar i de gaudir.

Els  plantejaments pedagògics comuns que alimenten la manera d’entendre l’educació a Florida Centre de Formació són els següents: