Florida es tenyeix de morat

By 25 novembre, 2021Notícies

El respecte, la coeducació i la il·lusió pel present i pel futur són eixos vertebradors en què s’insisteix com a valors a l’ensenyament dels centres de Florida Grup Educatiu. Per aquest motiu, el 25 N a cadascuna de les etapes i centres de Florida es posa èmfasi en la importància d’aquest dia per acabar amb una xacra social que encara perdura en el temps i genera molt de dolor a la societat. Compromesos i compromeses amb l’entorn lliure de violència de gènere, el professorat, personal i alumnat de Florida Universitària, Florida Secundària, Xúquer Centre Educatiu i Ninos Escoles Infantils han realitzat durant el mes de novembre i durant el dia d’avui diferents activitats dirigides a visibilitzar aquest problema social.

Al Dia en Contra de la Violència de Gènere s’han programat una sèrie d’activitats que van des de xerrades, debats i col·loquis, treballs, manualitats, lectures, així com visionat de material audiovisual.

L’exposició desenvolupada des de CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Recerca) ‘Lectures per a l’eliminació de la violència cap a les dones’ ha volgut portar als centres de Florida Universitària i Florida Secundària els fets violents cap a les dones ocorreguts de l’últim any, amb lectures presents al CRAI-Biblioteca que podran contribuir a la superació d’aquesta xacra que afecta la societat i de la qual no se n’escapa cap dels estaments. Els cartells es troben disposats a diversos llocs del campus on es poden consultar.

El CRAI-Biblioteca de Florida Universitària i Florida Secundària compta amb la Biblioteca de la dona, un espai de lectures i altres recursos amb què poder treballar amb l’alumnat aquest greu problema i altres qüestions com ara la coeducació, la igualtat o la producció científica, literària o artística de les dones.

L’alumnat de tercer i quart d’ESO de Florida Secundària, per la seva banda, va acudir a la xerrada ‘Aixó no és amor’, conduïda per Marina Marroquí, autora del llibre homònim, en què es van abordar reptes per aconseguir la igualtat de gènere i es van analitzar estereotips de gènere que cal eradicar per acabar amb la violència de gènere. En aquesta línia també es va treballar durant aquest primer trimestre al grup de segon d’ESO de Xúquer Centre Educatiu, des d’on s’ha portat endavant un projecte al voltant de la investigació dels ‘micromachismes’ a partir de l’estudi de notícies d’actualitat, al qual s’hi ha involucrat tot el centre i han creat un projecte de centre.

A NINOS Escoles Infantils es va abordar el 25 N des de la part més plàstica, amb el treball amb les famílies, i amb activitats en què es primava l’afecte, l’afecte, l’aferrament, i el contacte relacionat amb ‘El Món de la Pell ‘, en què estan treballant, per traslladar al món infantil la importància de la cura.

La finalitat de les activitats programades i desenvolupades a Florida és aconseguir un pensament crític que permeti el desenvolupament la capacitat per comunicar-se de manera afectiva, que l’alumnat visqui com a ciutadans i ciutadanes globals implicats en la millora de l’entorn, i que finalment desenvolupin la capacitat de col·laboració entre iguals i la iniciativa i autonomia per convertir les idees en realitats.