Fins sempre Benet

By 23 maig, 2019Notícies

“Ser fiel a tus orígenes, gestionar basándote en los valores y de manera profesional y construir un modelo más solidario que mejore el entorno en el que vivimos”. Benet Delcán Zamudio definia així, fa pocs mesos, quins eren els pilars amb els quals havia impulsat la seua activitat professional i la seua manera de vida. Una vida bolcada a transformar la societat a través d’un model de gestió diferent, basat en la creença en les persones, en els valors de la solidaritat i de la cooperació.

Ara la seua tenacitat, el seu esperit de constant superació i el seu amor per l’Horta Sud han dit adéu i han deixat una profunda commoció entre l’empresariat valencià, el món del cooperativisme, del qual va ser un dels pilars, i el sector educatiu al qual va dedicar bona part de la seua vida. En la seua última etapa professional, Benet Delcán va ser president de Caixa Popular, una entitat molt vinculada a Florida Grup Educatiu, cooperativa que va veure nàixer, que va arribar a presidir i en la qual va ocupar diferents llocs de responsabilitat.

Benet Delcán va ser un d’aqueixos joves plens d’il·lusió que fa més de 40 anys va viatjar a Mondragón amb l’únic propòsit de canviar el món. La seua joventut, el seu entusiasme i les seues ganes d’innovar van ser determinants per a construir Florida Grup Educatiu, un projecte que, després de quatre dècades encara continua vigent: un model cooperatiu enriquidor que ha superat amb escreix les expectatives dels qui el van gestar.

Ens deixa una persona que serà recordada com un dels pares del moviment cooperatiu valencià, un gran impulsor del teixit empresarial de l’Horta Sud, una persona tenaç i fidel als seus ideals, un emprenedor que sempre va defensar que tots i totes som eines imprescindibles, un idealista que sempre va treballar per a crear una societat més avançada, més oberta, més justa i solidària.