Florida Grup Educatiu participa en el Llibre Blanc del Cooperativisme i la Economia Social de la Comunitat Valenciana

By 18 octubre, 2018Notícies

El Centre Internacional de Recerca i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa (Ciriec-Espanya) i l’Institut Universitari d’Economia Social, Cooperativisme i Emprendiment de la Universitat de València (Iudescoop) han celebrat el Simposi sobre el Cooperativisme i l’Economia Social Valenciana, en el qual s’han presentat els resultats, conclusions i recomanacions per als poders públics i els actors de l’economia social del nou Llibre Blanc del Cooperativisme i l’Economia Social de la Comunitat Valenciana.

L’acte, que s’ha celebrat en el Paranimf de la Universitat de València, ha servit per a presentar el llibre blanc en el qual han participat més d’una vintena d’investigadors i investigadores de la Universitat de València, Ciriec-Espanya i la Universitat Politècnica de València.

La responsable de l’àrea d’Empresa de Florida Universitària, Mercedes Herrero, ha estat una de les autores d’aquest nou document que estableix que l’economia social de la Comunitat Valenciana és un peça clau de la societat, amb 34.838 empreses i entitats que generen 172.438 ocupacions directes.

Les xifres que recull revelen que el volum de facturació i ingressos d’aquestes entitats frega els 13.000 milions d’euros, i en el seu conjunt, “produeixen un notable impacte socioeconòmic en la societat” que es tradueix “en una apreciable millora de la qualitat de vida de centenars de milers de persones”.

Durant l’acte també s’ha presentat un documental, en el qual Florida Grup Educatiu, ha estat exemple d’un projecte d’economia social d’èxit.