Florida Universitària gradúa la promoció 2018 de la Universitat dels Majors

By 20 juny, 2018Notícies

Florida Universitària ha acollit l’acte de graduació de la promoció 2018 de la Universitat dels Majors. La directora de la Universitat dels Majors, Lola Salazar, la directora de Florida Universitària, Victoria Gómez i el responsable de relacions institucionals i RSE de Caixa Popular, Paco Alós, han coincidit a destacar la important tasca que desenvolupa aquesta universitat per a tota la vida. Un projecte formatiu que no sols instrueix en coneixements, sinó que forma a les persones pel goig d’aprendre.

La directora de Florida Universitària ha destacat que, amb els seus 18 anys de trajectòria, aquest “és un projecte consolidat amb rumb propi.” Per la seua part, Lola Salazar ha fet valdre la intensa trajectòria d’aquest projecte educatiu, “que fomenta i promou els valors de la nostra cooperativa, tan arrelada a l’Horta Sud”. Lola Salazar també ha animat als recents graduats a no deixar de formar-se i ha avançat que el curs vinent es posarà en marxa un nou postgrau.

Vicenta Verdugo, historiadora i doctora en història contemporània ha impartit la conferència “La Formació com a Procés Vital”, una intervenció en la qual ha fet un repàs de la formació educativa impartida a adults des de la França de 1792 i com va arribar a Espanya, a través de la constitució de 1812, que lligava el dret a vot amb saber llegir i escriure.

Durant la seua conferència Verdugo ha esmentat diferents etapes de la història d’Espanya i les seues respectives lleis educatives, com ara les de 1857, 1900, la Segona República i la posterior Guerra Civil, el Franquisme i finalment el Llibre Blanc de l’Educació.  Una vegada conclosa la conferència, l’acte s’ha celebrat el lliurament de diplomes a l’alumnat de la promoció 2018. Enguany la delegada de curs, Lola Andrés, ha estat la responsable de parlar en nom de tota la promoció. Per a finalitzar l’acte, s’ha projectat un vídeo recopilatori d’imatges realitzat pels alumnes durant els quatre anys de formació.

La Universitat dels Majors de Florida Universitària ha organitzat diverses activitats per celebrar la cloenda del curs. Entre elles, ha celebrat una lectura dramatitzada. En aquesta ocasió, l’obra escollida ha sigut “Eloísa está debajo de un almendro“, de Jardiel Poncela. L’obra ha sigut dirigida per la professora Pilar Pérez Pacheco i interpretada per l’alumnat de l’assignatura optativa “Lectura dramatitzada d’una obra de teatre”.

A més, el campus de Florida Universitària alberga les obres de la segona edició de l’exposició artística de fotografia i pintura, una iniciativa,  amb la qual el professorat de la Universitat dels Majors pretén dona a conèixer l’obra de l’alumnat que estarà exposada fins el pròxim 29 de juny.