Ninos rep el Segell d’Igualtat en l’Empresa que concedeix la Generalitat

By 1 febrer, 2018Notícies

Ninos Escoles Infantils ha rebut el segell “Fent empresa. Iguals en oportunitats“, una distinció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que reconeix a empreses i organitzacions que de forma rellevant i significativa, apliquen polítiques d’igualtat de tracte i d’oportunitats als seus treballadors. El pla d’Igualtat de Ninos Escoles Infantils mostra la implicació de la cooperativa d’ensenyament amb la igualtat efectiva entre homes i dones.

Des del compromís ètic i d’acció social, la cooperativa d’ensenyament valencià treballa la coeducació com a element central de la seua estratègia, allunyant a l’alumnat i a les famílies dels esquemes d’una societat patriarcal tradicional.

El Pla d’Igualtat de Ninos Escoles Infantils aconsegueix un impacte en la societat que potencia la ruptura amb antics rols, a través de la sensibilització i l’educació. Un pla que, en el cas de Ninos Escoles Infantils, fa un pas més incorporant un valor social, amb el treball en l’aula, però també amb les famílies i amb el seu entorn.

Amb aquest nou reconeixement refermem els principis integradors i no discriminatoris per raons de sexe, d’origen cultural, creences religioses o qualsevol altra condició. Un model que impulsem a les nostres escoles per trencar els estereotips de gènere, on l’alumnat comparteix els afectes, sentiments, experiències i jocs sense fer biaixos de gènere.

El compromís amb la igualtat de Ninos Escoles Infantils també aconsegueix a les famílies de l’alumnat de les seues 15 escoles. El seu model d’ensenyament concep l’etapa 0-3 anys, com un cicle educatiu fonamental on s’assenten les bases i els valors de les persones que les xiquetes i els xiquets seran en el futur. Per açò, l’Escola Infantil Municipal Ninos renova cada curs el seu compromís d’oferir una educació de qualitat, adaptada a les necessitats individuals i evolutives de cada persona i que aposta per l’ensenyament com a motor de canvi.