Florida Grup Educatiu participa en la construcció d’un llogaret cooperatiu a l’India

By 11 desembre, 2017Notícies

Florida Grup Educatiu ha participat en la construcció d’un llogaret cooperatiu en Mydugolam Village, que pertany al districte indi d’Anantapur. Un total de 24 famílies són ja propietàries dels habitatges construïts gràcies a un projecte col·lectiu de solidaritat impulsat per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana i en el qual han participat vint-i-dues entitats cooperatives en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer.

La construcció dels habitatges per a un total de 101 persones (entre elles 34 xiquets) canviarà radicalment la vida d’aquest llogaret, on les noves cases s’han registrat a nom de les dones, amb l’objectiu de dignificar el seu paper en una societat masclista i classista com l’índia.

La inauguració va comptar amb la presència de la Fundació Vicente Ferrer, la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana i representants de les entitats que participen en el projecte com Sercoval, Grup Sorolla, la cooperativa Coarval-Ruralfruit, Coinfer, Caixa Popular, Serlicoop, La Moixentina, Caixa Rural L’Alcudia, Canse, Anecoop, Cooperativa Elèctrica d’Alginet (CEA), Coviñas, Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana, Federació de Cooperatives Elèctriques, Florida Grup Educatiu, Fundació de cooperatives de la província de Castelló, Íntegra Assessors Coop. V., Rural Sant Vicent Ferrer de Benaguasil, Sampedro i Torres Coop.V., Surinver Hortofrutícola, C, Utecamp Coop.V i Horta Santa Ana Coop. de Sevilla.

Les entitats cooperatives, que destaquen pel seu vessant social i solidàri en el seu entorn més immediat, fonamentalment en l’àmbit local, amb aquesta col·laboració col·lectiva i singular, traspassen fronteres de la mà de la Fundació, una ONGD que ha millorat la vida de més de tres milions de persones sense recursos.

La delegació valenciana s’ha trobat durant aquests dies amb Anna Ferrer, vídua de Vicente Ferrer (mort en 2009) i presidenta de la Fundació. Junts, des del primer dia, fa ja 48 anys, van desenvolupar l’extraordinari projecte, que ara continua el seu fill, Moncho Ferrer.

El director de Programes de la Fundació va manifestar en la inauguració del llogaret que “l’esforç  de les cooperatives valencianes ha fet d’aquest un món millor i els somnis de 24 famílies d’afrontar el futur amb esperança”. Moncho Ferrer va assegurar que els habitatges lliurats a les famílies en propietat són “el perfecte exemple de la nostra capacitat per a canviar les coses quan unim les nostres forces. Estic convençut que junts som imparables”.

Les entitats cooperatives participants en aquest projecte han mostrat la seua satisfacció de dur a terme aquest projecte que és una mostra més de l’autenticitat del seu compromís solidari i que contribueix, sens dubte, a canviar la vida de moltes persones.