Ninos Escoles Infantils celebra 15 anys fent realitat la màgia de créixer

By 28 juny, 2024Notícies

Ninos Escoles Infantils COOP. V., complix 15 anys dedicats a l’educació infantil de 0 a 3 anys, promovent l’ensenyament en valors a través d’una metodologia conscient, inclusiva i respectuosa amb la infància.

Este 28 de juny ha tingut lloc la celebració, amb la col·laboració de Caixa Popular, en un acte al TAC de Catarroja que ha comptat amb una diversa representació de la comunitat educativa de NINOS, també representants municipals, empreses i entitats assistents que s’han sumat a este aniversari.

La cooperativa valenciana, majoritàriament composta per dones baix el paraigua de Florida Grup Educatiu, ha commemorat 15 anys de creixement i aprenentatge cap a un projecte que naixia per a donar resposta a una necessitat social i educativa. Un projecte que entén l’educació des de l’acompanyament de la infància, fomentant la seua autonomia i l’ensenyament a través de la igualtat, la col·laboració i la participació activa en línia amb els principis cooperatius. «Una educació necessària en una etapa vital en la vida de xiquets i xiquetes per a afavorir el seu correcte desenvolupament», destacava l’alcaldessa de la localitat amfitriona, Lorena Silvent, en la inauguració de l’acte.

Clemente Morales, president de Ninos Escoles Infantils, compartia a continuació part del camí recorregut recordant els seus inicis, els assoliments aconseguits, la seua evolució i impacte en la comunitat. Des de la seua posada en marxa en les localitats d’Albal, Picanya, Chiva i Picassent, fins a una actualitat que comprén 14 escoles a la Comunitat Valenciana on, en cada curs «creixen, es relacionen i aprenen més de 1.200 xiquets i xiquetes gràcies a quasi 200 professionals compromesos amb l’educació infantil».

Andrea Vilallonga, experta en comunicació i creadora de l’innovador mètode #Mira’t, agafava el testimoni com a convidada especial en este acte, que també ha propiciat un espai d’aprenentatge per a treballar l’autoestima i l’autoconeixement. A través del seu “Activisme Positiu”, les persones assistents han connectat amb si mateixos, escoltant i sent conscients dels seus sentiments i experiències per a saber interactuar amb el seu entorn més pròxim.

A continuació, Ninos Escoles Infantils ha agraït la col·laboració i participació d’entitats empresarials i institucions municipals que han contribuït al creixement i evolució del projecte: Florida Grup Educatiu, Grupo Sorolla, Consum, Anecoop, Caixa Popular, La Comarcal i Grup ASCES han estat les empreses destacades.

Per part dels ajuntaments assistents, Ninos Escoles Infantils ha posat en valor la col·laboració dels consistoris d’Albal, Alfafar, Carlet, Castalla, Meliana, Picanya i Quart de Poblet.

Els últims reconeixements s’han dirigit als espais que fan dia a dia del projecte una realitat, les Escoles Infantils. Els centres on les famílies depositen la seua confiança perquè xiquets i xiquetes gaudisquen de la màgia de créixer al costat de NINOS. Han arreplegat este reconeixement les Escoles Infantils Municipals Ninos d’Albal, “Porta Sud” d’Alfafar, “Maestra Carmen Baeza” de Callosa de Segura, Carlet, Castalla, Chiva, La Font d’en Carròs, Meliana, “El Ravel” de Mutxamel, “La Mandarina” de Picanya, Monpeixet de Picassent, Quart de Poblet, Vinalesa i Xàtiva.

Durant la clausura, Chusa Campillo, gerent de Ninos Escoles Infantils, ha assegurat que «NINOS continuarà creixent, explorant i treballant per una educació de qualitat que promoga una infància lliure, respectuosa i col·laborativa». Així mateix, agraïa a tota la xarxa de professionals que integren la cooperativa per la seua confiança en el projecte. «Una vocació gràcies a la qual hui celebrem 15 anys fent realitat la màgia de créixer».