Florida Grup Educatiu presenta importantes cambios en la organización

By 22 abril, 2024Notícies

Mercedes Herrero ha assumit des de finals del març passat el càrrec de Directora General de Florida Grup Educatiu. Agafa així el testimoni d’Enrique García, qui ha encapçalat la gestió de la cooperativa des de 2019. Fins ara, Herrero ostentava la Direcció d’Estudis Superiors de Florida Universitària (2019-2024), figura que ara exercirà Ana Cristina Llorens. Ha acollit aquesta nova etapa sota el compromís de «contribuir a l’èxit comú per a reforçar la cultura col·laborativa i els valors cooperatius que representa Florida», exposa la nova Directora General de Florida Grup Educatiu.

Mercedes Herrero Montagud és Doctora en Economia Social i Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València. La seua trajectòria professional, que es remunta a 1992, s’ha centrat en major part a Florida on ha estat vinculada a la Unitat de Negocis i Logística, primer com a docent i més tard com a responsable d’aquesta, fins a 2019 quan es va convertir en la segona dona a liderar la Direcció d’Estudis Superiors del centre universitari.

Durant la seua gestió a Florida Universitària, que aquest curs celebra el seu 30 aniversari, ha impulsat i consolidat el concepte CoopLearning. Una metodologia educativa, exclusiva de Florida Universitària, basada en l’aprenentatge vivencial, l’acompanyament integral de l’alumnat i el desenvolupament de les competències transversals, amb una estreta relació amb el món real i el sector empresarial.

Després del seu nou nomenament, obri un nou capítol i expandeix la mirada a un projecte cooperatiu que abasta totes les etapes educatives. Florida Grup Educatiu comprén les Escoles Infantils Ninos (0-3 anys), també Xúquer Centre Educatiu (Alzira), Florida Secundària, Florida Universitària (Campus Catarroja i Campus València) i La Magna, un programa d’aprenentatge sènior per a persones de més de 50 anys.

«Florida és una institució complexa, diversa i amb una gestió d’elevada responsabilitat, però amb un camí sòlid gràcies a la contribució col·lectiva de totes aquelles persones i agents que han format part d’ella, i dels quals continuen apostant per aquest apassionant projecte», explica Mercedes Herrero.

Sobre aquesta nova etapa, Herrero ha assegurat que continuarà destacant per ser un model de gestió eficient, ètic, digital i sostenible, que respon als principis cooperatius de cooperació, participació, transparència, regeneració i cohesió, i enfocat en el benestar de les persones. Una voluntat que així reflectirà el Pla Estratègic 2024-2026, en el qual treballa actualment la cooperativa.

Per part seua, Florida Universitària també comença un nou període amb Ana Cristina Llorens Tatay al capdavant. Com a Doctora en Psicologia per la Universitat de València, compta amb una trajectòria de més de deu anys a Florida Centre de Formació, formant part del cos docent dels Graus d’Educació en Infantil i Primària, així com del Màster en Professorat de Secundària, i durant l’últim curs dirigint la Unitat d’Educació i Esport d’Estudis Superiors.

El canvi de direcció coincideix amb la celebració de tres dècades dedicades a la formació i l’ensenyament superior. El 30 aniversari de Florida Universitària posa en relleu un important recorregut de compromís i valentia amb visió de futur patentat sota una metodologia innovadora —CoopLearning— que «ens converteix en una institució educativa de referència a nivell internacional», assegura Llorens Tatay.