Florida Grup Educatiu visibilitza als seus centres la repulsa a la violència de gènere

By 26 novembre, 2019Notícies

Els centres de Florida Grup Educatiu van voler visibilitzar, el dia 25 de novembre, a través de diferents accions, la lluita contra la Violència de Gènere per a combatre-la i contribuir a una repulsa social cap als actes que representen violència contra les dones, per a aconseguir erradicar aquesta xacra. La igualtat i la lluita contra la violència contra les dones forma part dels valors que promou Florida Grup Educatiu entre alumnat i professorat en el dia a dia. El dia 25 de novembre amb més força, amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona.

Els centres de Florida Grup Educatiu es van mobilitzar amb exposicions, lectures de manifestos i debats entorn d’aquesta preocupació social que persisteix a tot el món. L’alumnat, professorat i PAS de Ninos, Xúquer, Florida Secundària i Florida Universitària es van implicar en la participació d’activitats que recordaven a les mortes.

La planta baixa de l’edifici D de Florida Universitària es va transformar en una exposició d’art de fotografies en blanc i negre, notícies de premsa i objectes tenyits de roig, iniciativa de la professora Loli Arcoba i de l’alumnat que cursa l’assignatura de Didàctica de l’Educació Plàstica i Visual en el grau de Mestre/a en Educació Primària.

L’exposició, que romandrà fins al 10 de desembre, està composta per diverses seccions en les quals es troben notícies relacionades amb la violència de gènere, dedicatòries i opinions de l’alumnat, així com retrats representatius en blanc i negre amb frases significatives. També, componen aquesta exposició calçats pintats de roig que representen el dolor de les persones que pateixen aquesta situació en silenci.

L’alumnat, professorat i PAS de Florida Secundària van llegir un manifest i van mostrar la seua repulsa a través d’iconografia morada. Xúquer Centre Educatiu es va sumar als actes en contra de la violència contra la dona amb una activitat al pati del centre dirigit a l’alumnat de les diferents etapes. Totes elles van aportar la visió negativa per la violència, concretament contra les dones, i ho van denunciar de diferents maneres.

El segon cicle de Primària de Xúquer Centre Educatiu, va penjar llaços morats al pati amb el nom de les dones assassinades enguany. L’alumnat del tercer cicle va escriure cartes contra el maltractador que es van penjar en un mural en el corredor. Per part seua, des de Escoles Infantils Ninos van participar en la lectura del manifest dels diferents municipis en els quals es troben les escoles, van inaugurar un banc contra la violència de gènere. A més, també van elaborar diferents murals, i van realitzar diferents conta contes sobre educació en la igualtat sota el lema ‘La igualtat, no dóna igual’. En aquests casos, les activitats es van dur a terme amb la participació i implicació de les famílies dels xiquets i xiquetes.

Per a Ninos educar en igualtat requereix amor i respecte a la diversitat, comprendre que les singularitats no ens fan diferents, fugir de les etiquetes i fomentar l’autoestima i la llibertat dels menors.

Des del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) i en col·laboració amb les unitats d’Estudis Superiors, es va organitzar una sessió de cinema fòrum. Durant l’activitat es van visionar una sèrie de vídeos, que van aparéixer en el programa ‘Salvados’, i que tracten la violència de gènere contra les dones africanes en l’extracció de minerals utilitzats en la indústria electrònica per a mòbils, tablets, etc… Aquest tipus de negocis està comportant una violència generalitzada i brutal contra les dones de les regions africanes on s’extrau aqueix mineral.

Després del visionat del documental es va obrir un debat per a confrontar a l’alumnat amb aquesta realitat de violència contra les dones. L’alumnat com a consumidor d’aquestes tecnologies, va conéixer i va debatre entorn d’alternatives quant a materials o traçabilitat, o a consum, i altres qüestions.