Més de 6.000 estudiants de Florida Grup Educatiu inicien les seues classes

By 10 setembre, 2019Notícies

La cooperativa valenciana comença el curs amb nova oferta formativa, activitats extracurriculars i espais d’innovació educativa

Florida Grup Educatiu ha iniciat oficialment les classes en tots els seus centres. Més de 6.000 estudiants des de l’etapa 0-3 fins als estudis universitaris i cicles formatius han començat el curs 2019-2020 amb novetats en tots els seus nivells formatius. La xarxa de 15 centres de Ninos Escoles Infantils ha iniciat l’activitat lectiva amb noves activitats, amb espais renovats a les seues escoles i una formació al claustre docent enfocada a mantenir la mirada crítica de la primera infància i el seu esperit filosòfic, com una nova línia d’interacció a l’aula. D’aquesta manera, Ninos reforça la seua metodologia centrada en la llibertat d’acció del seu alumnat per a fomentar un pensament obert i creatiu.

També Xúquer Centre Educatiu (Alzira) ha arrencat el curs com un dels centres seleccionats per la Conselleria d’Educació per a portar endavant el projecte de recerca i innovació educativa “Somiem per ambients” en l’etapa d’Infantil. A més, el centre ofereix aquest curs un nou servei de formació musical per al seu alumnat. El centre d’Alzira s’incorpora a la xarxa All Morzart, una de les metodologies de major prestigi en el camp de la innovació musical, que ja està sent utilitzat per més de 5.000 estudiants. El sistema que s’aplica a l’aula es basa en un aprenentatge cooperatiu i tecnològic des dels 3 anys i amb l’anglés com a llengua vehicular. La xarxa de centres All Mozart és l’única a Espanya en la qual l’ensenyament del piano i l’aprenentatge d’informàtica musical està inclosa en el seu mètode del llenguatge des de les edats més primerenques. Un altre dels elements d’innovació pedagògica és la millora del rendiment escolar de l’alumnat, a través de la música en la globalitat de matèries de l’ensenyament obligatori.

Florida Secundària ha començat amb noves activitats educatives i espais d’innovació i creativitat per al seu alumnat. Per a afavorir la transició als estudis de secundària, el professorat ha dissenyat un programa basat en l’acompanyament a nous estudiants en la transició a aquesta etapa, amb serveis de tutoria especialitzats i activitats extracurriculars centrades a potenciar el talent de cada persona i aconseguir un major aprenentatge de disciplines lingüístiques i científiques. A més, el centre ha inaugurat un nou espai d’innovació educativa per a l’alumnat d’ESO i Batxillerat.

Florida Universitària ha obert les seues portes per als estudiants de cicles formatius i graus als seus campus de Catarroja i de València. En aquesta primera jornada, el centre inaugura oficialment el curs 2019-2020 amb el campus preuniversitari, una sessió en la qual prop de 300 nous estudiants coneixen les instal·lacions i assisteixen a diverses activitats, entre les quals figuren tallers d’alt rendiment personal, xerrades motivacionals o tècniques per a afrontar aquesta nova etapa, entre altres. El campus preuniversitari està destinat a orientar al nou alumnat a afermar els seus coneixements en algunes matèries bàsiques que són imprescindibles per a un correcte desenvolupament del primer curs i dels estudis de grau. L’objectiu és oferir les millors condicions per a la seua formació integral, així com detectar i resoldre les dificultats inicials amb les quals puguen trobar-se durant el procés d’adaptació a la universitat.

Florida Universitària obre aquest curs amb noves propostes formatives. Per això, ha reinventat el seu Grau Oficial en Turisme amb un nou títol en Gestió Innovadora de l’Hospitalitat i de l’Oci (GIHO), una intensificació que atorgarà a l’alumnat un domini de metodologies de la innovació, com el Design Thinking, SCRUM o Lean Startup. També amplia la seua oferta de postgraus amb el Màster en Motor Sport Enginyeria i Mecànica de Competició, el Màster en Ciència de Dades per a la Transformació Digital en la Indústria 4.0 i el Màster en Direcció i Projectes Musicals.

Benvinguda a estudiants Erasmus

Florida Universitària també ha celebrat una trobada de benvinguda amb els estudiants Erasmus que realitzaran els seus estudis durant aquest curs al campus de Catarroja.

El nou alumnat Erasmus prové d’universitats d’Itàlia, Regne Unit, França, Països Baixos, Dinamarca i Alemanya. Durant la trobada amb l’alumnat, l’equip Erasmus els ha informat sobre aspectes pràctics de la seua vida acadèmica a Florida Universitària i els Exchange Mates han oferit col·laboració i suport en el seu procés d’adaptació. Actualment Florida Universitària compta amb 72 convenis Erasmus signats amb 37 universitats en 17 països de la UE. Però el centre també ofereix la possibilitat de realitzar intercanvis amb universitats fora de la Unió Europea, a través de 15 convenis en LATAM i la Xina, els viatges d’estudis, la participació en programes intensius o en projectes internacionals.