Florida Grup Educatiu lliura els premis de la XXIV edició de la Rosa de Paper

By 7 juny, 2019Notícies

Florida Grup Educatiu ha celebrat la cerimònia de lliurament dels premis corresponents a l’edició número XXIV de “La Rosa de Paper”, un certamen literari en el qual col·laboren l’editorial ANDANA, Caixa Popular, ABACUS i la Mancomunitat de l’Horta Sud. Aquest certamen va nàixer fa més de dues dècades amb l’objectiu de fomentar la creació literària en les modalitats de poesia, narrativa, microrelats i contes infantils en valencià i castellà.

En aquesta edició s’han presentat 184 treballs: 50 d’ells en la modalitat de narrativa, 30 en poesia i 104 en la secció de microrelats. L’alumnat que ha participat en els premis procedeix de centres de tota la Comunitat Valenciana d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris, així com alumnat de les Universitats de Majors i Universitats Populars.

Modalitat de Microrelats

En la modalitat de Microrelats per a la categoria A, de Primer Cicle d’ESO, el jurat del concurs ha fallat que el guanyador siga Fernando Comín Micoque, estudiant de Segon d’ESO de Xúquer Centre Educatiu, d’Alzira, pel treball “La suma del record”.

En la categoria B de Segon Cicle d’ESO, l’obra guardonada ha sigut “Carta a mí misma”, de Laura Romero Albiach, alumna de tercer curs d’ESO de Florida Secundària de Catarroja.

En la categoria C, de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, l’obra guanyadora és “Eran lágrimas de libertad”, elaborada per Nataly Pinzón Vargas, estudiant de segon de Batxillerat de Florida Secundària.

Modalitat de Narrativa

La categoria A de narrativa ha quedat deserta. Per altra banda, en la categoria B, que integra a l’alumnat de segon cicle d’ESO, el jurat ha fallat sobre un total de 20 treballs. De tots ells la guanyadora d’aquesta edició és Mar Sanchis Chordá, estudiant de quart curs de Escola La Gavina, per la seua obra “Obrir i tancar ports”.

En la categoria C, per a estudiants de Batxillerats i Cicles Formatius de Grau Mitjà, enguany s’han presentat 24 treballs i el més valorat ha sigut “El somni de Barak”, d’Hermes Mira Cuenca, estudiant de Segon de Batxillerat de l’IES Massanassa.

La guanyadora en la modalitat D, per a estudiants universitaris i de Cicles de Grau Superior, és Rosa María Minguet Puchades, estudiant de la UNED per la seua obra “Mèu”.

Finalment, el jurat ha dictaminat que en la modalitat E, la corresponent a les Universitats de Majors i Escoles d’Adults, l’obra premiada siga “El buen árbol”, de Moisés Coronado Fernández, del CMFPA Estévez Paluzie Escola d’Adults, de Catarroja.

Modalitat de Poesia

Les bases d’aquesta edició han agrupat les categories de Poesia. En el cas de les dues primeres (A i B), ha resultat guanyadora Carolina Queralt Aparisi, estudiant d’ESO del col·legi La Puríssima de València, per la poesia “Mi yo más sincero”.

En les categories C i D, el guardó ha sigut per a “(Des)intoxicación”, de Lucía Sangüesa Romero, que estudia primer de Batxillerat a Florida Secundària de Catarroja.

Per a la categoria E, el treball més valorat ha sigut “Manzanas y esperanzas”, de Mariano Jurado Arcos, alumne de la Universitat dels Majors de Florida Universitària.

El certamen literari de la Rosa de Paper, està inspirat en el famós poema Cançó de la Rosa de Paper de Vicent Andrés Estellés. Florida Grup Educatiu manté l’impuls a les lletres valencianes a través d’aquest concurs, que va sorgir fa 24 anys, per a promoure la llibertat de creació de l’alumnat i en l’actualitat és una convocatòria plenament consolidada en el món educatiu valencià.

Al marge de la dotació econòmica, els poemes i relats premiats de cada edició es publiquen en la col·lecció literària “So de Lletres”.