Florida Grup Educatiu crea un fons de recursos educatius per a treballar amb l’alumnat contra la violència de gènere

By 23 novembre, 2018Notícies

L’educació és el millor antídot per a acabar amb la violència de gènere. Amb aquest objectiu Florida Grup Educatiu ha creat un fons de recursos per a treballar amb l’alumnat de totes les etapes educatives la prevenció de la violència cap a les dones. L’àrea d’Igualtat i el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Recerca han sigut responsables de documentar els múltiples recursos que es poden treballar en l’aula per a prevenir el masclisme i les conductes sexistes des de les edats més primerenques.

Entre els recursos que s’han creat per a treballar el Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra la dona destaquen 150 cançons, 30 materials audiovisuals que aborden la violència des de diferents perspectives, especialment entre parelles adolescents, dibuixos animats o còmics que serveixen de suport en l’aula per a reflexionar sobre aquesta xacra social.

Durant la jornada, el professorat de cicles i graus de Florida Universitària ha pogut valdre’s d’aquests recursos, a més d’uns altres com a documentals sobre casos reals de dones que han hagut d’obrir-se pas en la seua trajectòria professional en sectors dominats per homes.

Casos com el de Amy Henning, la pionera creadora de Uncharted i la seua lluita pel paper de la dona en el sector dels Videojocs, la visibilitat de la dona en el sector de l’enginyeria o el masclisme instaurat en l’economia acadèmica són alguns dels casos que s’han analitzat. El professorat també ha abordat l’últim estudi sobre la violència de gènere en les universitats espanyoles promogut per l’Institut de la Dona, a més d’un documental sobre dones supervivents del maltractament.

A més d’aquestes accions de sensibilització en les aules, la biblioteca de Florida Secundària ha posat a la disposició de l’alumnat d’ESO i Batxillerat diverses obres literàries que aborden aquesta temàtica i ha elaborat un mural gegant amb missatges contra la violència masclista. També l’alumnat de Xúquer Centre Educatiu ha treballat en l’aula aquestes accions i ha conclòs la jornada amb una gran figura humana en el pati exterior.

La xarxa d’Escoles Infantils Ninos ha abordat la importància d’educar en igualtat des de les edats més primerenques. Alguns dels seus centres han treballat amb xiquets i xiquetes diferents tècniques artístiques, han conegut els valors de la igualtat a través de contes i han implicat a les famílies en diferents accions, com una perfomance amb globus morats i exposicions fotogràfiques.