La societat valenciana celebra amb Forida Grup Educatiu el seu 40 aniversari en el sector de l’ensenyament

By 16 novembre, 2018Notícies

Florida Grup Educatiu ha celebrat l’acte de cloenda del seu 40 aniversari. La cooperativa d’ensenyament valenciana ha reunit en l’Ateneu Mercantil de València a representants polítics, dirigents empresarials, del món del cooperativisme i el sector universitari en un acte en el qual també ha presentat el llibre “40 anys formant persones”, a càrrec de Vicent Comes.

L’ambaixador permanent d’Espanya davant la UNESCO, Andrés Perelló, ha impartit la conferència “Globalitzar l’educació per a globalitzar la pau”, una intervenció en la qual ha destacat la importància de formar persones preparades per al nou context mundial, amb un alt nivell acadèmic, però per sobre de tot, “una ciutadania global formada en valors, en empatia i en relacions humanes”. Andrés Perelló ha destacat la rellevància de l’educació en un context en el qual segueix havent-hi més de 60 milions de xiquets sense escolaritzar. “Els avanços tecnològics ens han permès globalitzar aspectes com la informació, la banca o el medi ambient. No obstant això, qüestions tan importants com l’educació i la política segueixen sense tenir aqueix gran abast”. En aquest sentit, ha emfatitzat que l’educació és l’instrument que aconsegueix persones lliures en una societat cada vegada més complexa i global.

L’ambaixador permanent d’Espanya davant la UNESCO ha subratllat que el projecte de Florida Grup Educatiu va nàixer amb vocació de transmetre una formació oberta, de qualitat i inclusiva, uns objectius alineats –ha indicat- amb l’ambiciosa aposta de l’agenda 2030 que promou la UNESCO per a aconseguir una educació equitativa i promoure les oportunitats d’aprenentatge permanent de manera universal.

També el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha valorat el paper que Florida Grup Educatiu representa en el sector cooperatiu valencià. “El paper de cooperatives com aquesta és fonamental per a la societat, pel seu model de gestió democràtic i la seua vocació de servei públic”, ha destacat el titular d’Educació, qui ha elogiat el model “innovador i transformador per a millorar la societat que representa el projecte de Florida Grup Educatiu”.