“La rosa de paper” – Ampliat termini de presentació de treballs fins al 18 d’abril

By 10 abril, 2018Notícies

Florida Grup Educatiu ha ampliat fins al 18 d’abril el termini de presentació de treballs del XXI certamen literari de La Rosa de Paper. Aquesta convocatòria en la qual col·laboren l’editorial Andana, Caixa Popular i Abacus, inclou les modalitats de poesia i narrativa en valencià i castellà, i micro-relats.

“La Rosa de Paper” té una trajectòria de més de dues dècades, una iniciativa cultural que va nàixer amb la intenció de fomentar la creació literària entre els estudiants, primer de l’Horta Sud i, posteriorment, de tota la Comunitat Valenciana. Al premi, en les seues diverses categories, poden optar estudiants de les etapes educatives d’Educació Secundària Obligatòria, de Batxillerat i Cicles formatius de Grau Mitjà, estudiants universitaris i de Cicle Superior i alumnat de les Universitats de Majors i Universitats Populars, de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

El nom dels premis sorgeix del famós poema de Vicent Andrés Estellés “Cançó de la Rosa de Paper“, que fa referència a la premsa clandestina, a paraula oculta i secreta, a les publicacions que creixien i circulaven d’amagat en el temps de la Dictadura, per açò, és una rosa feta amb pètals de llibertat.

Florida Grup Educatiu celebrarà el pròxim 7 de juny l’acte de lliurament dels guardons del certamen literari. A més de la dotació econòmica, els poemes i relats premiats de cada edició es publiquen en la col·lecció literària “So de Lletres”.