Florida Grup Educatiu lliura els premis de la XXII edición de la Rosa de Paper

By 9 juny, 2017Notícies

Florida Grup Educatiu ha celebrat avui la cerimònia de lliurament dels premis corresponents a l’edició nombre XXII de “La Rosa de Paper”, un certamen literari en el qual col·laboren l’editorial ANDANA, Caixa Popular, la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud i ABACUS i al que ha assistit la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

Aquest certamen va nàixer fa més de dues dècades amb l’objectiu de fomentar la creació literària en les modalitats de poesia, narrativa, microrelats i contes infantils en valencià i castellà. En aquesta edició, s’han presentat prop de 170 treballs: 71 d’ells en la modalitat de narrativa, 20 en poesia i 76 en la secció de microrelats.

L’alumnat que ha participat en els premis procedeix d’un total de 20 centres de tota la Comunitat Valenciana d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris, així com alumnat de les Universitats de Majors i Universitats Populars.

Modalitat de Microrelats

En la modalitat de Microrelats per a la categoria A, de primer Cicle d’ESO, el jurat del concurs ha fallat que la guanyadora siga María Ruíz Martín, estudiant de Segon d’ESO de l’IES El Cabanyal pel treball “Paraules“.

En la categoria B, de segon cicle d’ESO, l’obra guardonada en aquesta modalitat ha sigut “Mi inmarescible flor”, de Joan Vivas Escorihuela, alumne de tercer d’ESO de Florida Secundària.

En la categoria C, de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, l’obra guanyadora és “La intención no es siempre lo que cuenta“, elaborada per Teresa Esquerdo Sánchez, alumna de primer de batxillerat del col·legi Santa Ana de València.

Guanyadors de Narrativa

En la categoria A de narrativa, aquesta edició s’han presentat un total d’onze treballs. De tots ells, el jurat del certamen ha dictaminat que premi per a la categoria de primer cicle d’ESO haja sigut per a l’obra “Impensable” de Soledad Boix Heredia, alumna de segon d’ESO de l’IES Massanassa.

Per a la categoria B, que integra a l’alumnat de segon cicle d’ESO, el jurat ha fallat sobre un total de 35 treballs. De tots ells, el guanyador d’aquesta edició és Sergio Simarro Vila, estudiant del Col·legi Santa Ana de València, per la seua obra “Efímero“.

En la categoria C, per a estudiants de batxillerats i cicles formatius de grau mitjà, enguany s’han presentat 10 treballs i el més valorat ha sigut “La rutina de l’horror“, de Claudia Sebastián i Estela, estudiant de primer de batxillerat de Florida Secundària i “Arte“, de Andrea Adam Martínez, estudiant de primer de batxillerat de Florida Secundària.

La guanyadora en la modalitat D, estudiants universitaris i de cicles de grau superior, és Alicia Martí Gallego, estudiant de primer d’Animació 3D, jocs i entorns interactius de Florida Universitària, per la seua obra “Rosa de Invierno”.

Finalment, el jurat ha dictaminat que en la modalitat E, la corresponent a les Universitats de Majors i Escoles d’Adults, l’obra premiada siga “El libro de Sergio”, un microrelat de Moisés Coronado Fernández, del Centre FPA Miguel Hernández del Port de Sagunt.

Modalitat de poesia

Les bases d’aquesta edició, s’han agrupat en l’apartat de Poesia. En les dues primeres (A i B), el jurat ha declarat el premi desert. Mentre, en les Categories C i D, el guardó ha sigut per a “Estancias de la memoria”, de José Manuel Moreno del Pozo, que estudia segon de batxillerat en el col·legi Sant Pere Pasqual de València.

A la categoria E, el treball més valorat ha sigut “Vents i Plutges“, de Benjamín Blanch Carpena, alumne de la Universitat dels Majors de Florida Universitària.

El certamen literari de la Rosa de Paper, està inspirat en el famós poema Cançó de la Rosa de Paper de Vicent Andrés Estellés. Aquest concurs va sorgir per a promoure la llibertat de creació de l’alumnat i en l’actualitat és una convocatòria plenament consolidada en el món educatiu valencià. Al marge de la dotació econòmica, els poemes i relats premiats de cada edició es publiquen en la col·lecció literària “So de Lletres“.