ValenciaLAB és un laboratori d’innovació i emprenedoria promogut per Florida Universitària en col·laboració amb la CEV – Confederació Empresarial Valenciana.

És un espai d’aprenentatge i interacció entre persones i empreses amb potencial emprenedor i innovador, amb desig de generar un impacte social, que s’atreveixen a pensar de forma diferent; en definitiva, un lloc on el coneixement troba l’oportunitat.

ValenciaLAB és la contribució de Florida Universitària a generar l’entorn perquè agents que formen part de l’ecosistema valencià d’emprenedoria i innovació es troben, interactuen i creixen en un mateix espai físic.

És un projecte que respon al compromís de Florida per la innovació i l’emprenedoria, present en el seu model educatiu i oferta formativa, i per descomptat a la seua missió: la formació de les persones potenciant la seua autonomia, iniciativa i creixement personal i professional.

En les instal·lacions de ValenciaLAB es donaran cita iniciatives que cobreixen tota la cadena de valor de l’emprenedoria i la innovació, des de la generació d’oportunitats fins a la consolidació en el mercat, definint models de col·laboració que contribuïsquen a generar impactes sostenibles sobre el desenvolupament econòmic i social, generant noves oportunitats professionals per als i les joves valencians, així com empreses més competitives.

Concebut com un organisme viu i en constant evolució, ValenciaLAB serà escenari de diverses activitats dirigides a xiquets/tes, joves, emprenedors/res, professionals/les, empreses i també al públic en general: workshops, esdeveniments d’innovació col·laborativa, exposicions, sessions de co-creació i co-disseny, entre uns altres.

 

Per què ValenciaLAB?

Perquè ara més que mai és necessari promoure i impulsar empreses capaces de desenvolupar productes i serveis competitius i sostenibles.
Perquè l’única forma efectiva de generar innovació i emprendimiento en un territori és provocant una interacció real entre diferents actors que intervenen en l’ecosistema.
Perquè és necessari definir nous models de col·laboració eficients entre empreses, universitats i altres agents del territori per a generar resultats i impacte sostenibles.

Per a qui és ValenciaLAB?

La finalitat de ValenciaLAB és dinamitzar el teixit empresarial valencià comptant amb una visió internacional, dirigint-se a:

Joves amb inquietud emprenedora i amb ganes de fer coses extraordinàries.
Persones o equips emprenedors que vulguen llançar o escalar la seua idea empresarial.
Empreses i organitzacions que desitgen generar una cultura de la innovació o impulsar projectes innovadors.
Profesionals que vulguen reinventar-se, construir noves aliances i generar noves oportunitats de negoci.

Els xiquets i xiquetes, les seues famílies i els centres educatius també seran protagonistes en ValenciaLAB. La cultura emprenedora s’ha de sembrar des de la infància i per aquesta raó s’ha dissenyat una oferta d’activitats dirigides a ells i elles.

La interacció amb l’entorn és clau en un espai d’innovació oberta com ValenciaLAB, que també obri les seues portes a la ciutat, convidant-li a participar en les diverses activitats que allí tindran lloc.

Què ofereix ValenciaLAB?

ValenciaLAB ofereix, en un espai únic, la possibilitat de recórrer el camí que va des de la idea o l’oportunitat fins al llançament al mercat.

Els serveis de ValenciaLAB s’estructuren entorn de les fases que componen el procés de generació, desenvolupament i llançament d’un projecte emprenedor o innovador:
Impulsar i promoure: oferint inspiració, detectant oportunitats, educant per a emprendre i generant coneixement.
Desenvolupar i incubar: dissenyant i prototipant noves solucions, validant i testejant i acompanyant en els primers passos.
Créixer i consolidar: accelerant noves empreses, capacitant per a la innovació, assessorant i ajudant a aconseguir finançament.
Impactar i transferir: connectant amb el món, generant impacte, transferint coneixement i difonent l’aprenentatge.

La cuidada selecció de socis que formen ValenciaLAB fa possible oferir aquests serveis de forma cohesionada i consistent, garantint en tot moment el millor acompanyament.

ValenciaLAB també ofereix una oferta universitària diferent en innovació i emprenedoria dirigida tant a futurs i futures emprenedores joves com a professionals en actiu en empreses ja consolidades.

A més d’una extensa oferta formativa de cursos i tallers al voltant de la innovació i l’emprenedoria, es desenvoluparan diverses activitats per a promoure la innovació oberta i col·laborativa entre diferents actors com:

Laboratoris/sessions de co-creació i co-diseny
Sessions de prototipat i testeig de productes i serveis
Focus groups d’anàlisis de tendències
Speed-dating emprenedor
Showroom de productes i serveis
Laboratoris intergeneracionals

CONTACTE

ValenciaLAB
C/ Music Peydró, 36
46001 Valencia
678 711 717
valencialab@florida-uni.es